Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Studenten barricades op tegen bezuinigingen

  •  
17-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
ANP-Studentenprotest300.jpg
Ruim tienduizend aanmeldingen voor slotbetoging op het Malieveld... 72-urige protestmarathon in Utrecht van start... Ook docenten, hoogleraren en politici voegen zich bij acties tegen bezuinigingen in hoger onderwijs... Universiteiten en hogescholen geven tentamenvrij...
Studenten lopen deze hele week warm voor het grote protest aanstaande vrijdag op het Malieveld in Den Haag tegen de kabinetsplannen voor het hoger onderwijs. De Studentenvakbond LSVb zegt dat ruim 10.000 studenten zich hebben aangemeld voor de slotdemonstratie. Dat meldt het RTL Nieuws. De studenten gaan samen met docenten, politici en hoogleraren betogen tegen de kabinetsplannen om te bezuinigen in het onderwijs. Ook zijn ze tegen de boetes die langstudeerders krijgen.
De studenten betogen samen met docenten, politici en hoogleraren tegen de geplande bezuinigen in het onderwijs. Ook zijn ze tegen de boetes die langstudeerders krijgen. In aanloop naar de manifestatie is een 72-urige protestmarathon begonnen. Studenten in Utrecht beten het spits af, vervolgens is er een marathon in Groningen en daarna in Amsterdam. Dat meldt RTL
Bij de Volkskrant zijn de protesten live te volgen. De krant schrijft ook dat veel universiteiten en hogescholen hun studenten vrijdag collegevrij hebben gegeven, zodat ze naar het Malieveld in Den Haag kunnen. Meerdere instellingen hebben bussen geregeld voor de studenten.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.