Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Studenten leggen sportwedstrijd Yale-Harvard stil uit protest tegen klimaatcrisis

  •  
24-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Honderden studenten hebben zaterdag de jaarlijkse klassieker van het American Football tussen de topuniversiteiten Yale en Harvard ruim een uur stilgelegd. De actievoerders eisen van de universiteiten dat ze hun investeringen in de fossiele industrie stopzetten. Ze stellen dat de universiteiten door het financieren van voor het milieu desastreuze activiteiten medeplichtig zijn aan de klimaatcrisis. Harvard en Yale behoren tot de rijkste universiteiten ter wereld en investeren tientallen miljarden in bedrijven en fondsen. Hoeveel daarvan naar de fossiele industrie gaat willen de onderwijsinstellingen niet bekend maken.
De actie vormt onderdeel van een langer lopende campagne om instituten, organisaties, pensioenfondsen en overheden over te halen tot desinvesteren in bedrijven uit de fossiele industrie. De actievoerders claimen dat ze al 11 biljoen dollar aan investeringen hebben weten terug te trekken.
De klimaatactivisten werden door de politie verwijderd, er zijn ook arrestaties verricht.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.