Laatste update 11:06
7

Studentenvereniging schorst lid wegens plaatsen camera in damestoilet

Opnieuw is een lid van een studentenvereniging in opspraak geraakt wegens vrouwvijandig gedrag. Dit keer gaat het om een student verbonden aan de katholieke Sanctus Virgilius, kortweg Virgiel, van de TU Delft.

In een verklaring schrijft de vereniging:

Een lid van onze vereniging heeft een verborgen cameraatje in een koffiebeker verstopt op het damestoilet. Dit cameraatje, waar drie mensen op te zien waren, hebben wij gevonden waardoor wij hebben kunnen achterhalen wie het heeft geplaatst. Het lid heeft bekend en is, op verzoek van de gefilmde personen, in gesprek gegaan met hen waarin hij spijt heeft betuigd. Hetgeen wat hij gedaan heeft is volstrekt onacceptabel en keuren wij ten strengste af. Daarom zal het lid niet meer welkom zijn op onze vereniging. Het lidmaatschap heeft betreffend persoon dan ook neergelegd, ook zal hij in gesprek gaan met een psycholoog. Vanaf het begin is alle zorg naar de drie slachtoffers gegaan en is er met hen overlegd wat hun behoeftes waren en wat zij een passend gevolg vonden. Het is aan de betrokkenen of zij aangifte willen doen, het besluit wat zij nemen zullen wij steunen.

De NOS zegt de naam van de dader te kennen en meldt dat het mogelijk om een bestuurslid gaat. De camera maakte vorige week donderdag opnamen. Over de consequenties schrijft de NOS:

De TU Delft is kort nadat het bestuur over het incident had gehoord ingelicht. De universiteit zegt dat er begrip is voor de stappen die Virgiel heeft genomen en heeft de indruk dat er op een transparante manier is gecommuniceerd door de studentenvereniging.

Het AD citeert een vrouwelijk lid van Virgiel:

Virgiel-studente Nicole (18), die gezien de ophef niet haar volledige naam wil geven, verwoordt de commotie onder de studenten. ,,Natuurlijk doen heel wat mensen hier lacherig over. Wij in eerste instantie ook, maar direct daarna denk je: dit is niet fijn, dit hoort niet. Gelukkig is het bij drie slachtoffers gebleven en is hij als lid opgestapt. Ja, vind ik voldoende.”

cc-foto:

Geef een reactie

Laatste reacties (7)