41

Succes Cramer: diners van VROM zijn voortaan vegetarisch

Alleen als carnivoren erom vragen, wordt bij officiële etentjes vlees geserveerd

De officiële diners van het Ministerie van VROM zijn voortaan vegetarisch. Dit voornemen van minister Jacqueline Cramer is een feit.

Alleen als vleeseters erom vragen, kunnen ze vlees op hun bord krijgen, zo meldt de papieren NRC Handelsblad vandaag. Volgens de avondkrant heeft de Partij voor de Dieren alle andere bewindslieden gevraagd het voorbeeld van Cramer te volgen. Marianne Thieme hoopt dat het onderwerp hierdoor zelfs op de agenda van de ministerraad komt te staan.

Weinig kans op succes, verwacht NRC. De ministerraad wordt immers voorgezeten door de man die ooit als raadslid in Amstelveen de zogenaamde ‘krokettenmotie’ indiende. Loopt een Amstelveense raadsvergadering uit tot na 23:00 uur, dan hebben alle vergadertijgers recht op een kroket. Deze regel is nog altijd in zwang.

Thieme is evengoed hoopvol. Ook de paling kreeg ze immers van de menukaart van het Kamerrestaurant. NRC concludeert:

Maar een vis is anders dan al het vlees, zoals Roel van Duijn ondervond toen hij wethouder van Amsterdam was namens de PPR. De oud-kabouterleider probeerde de kroketten en frikadellen uit de bedrijfskantine van Publieke Werken te verwijderen, maar stuitte op grote woede van de ambtenaren. Marianne Thieme: “Maar dat was 1975. De tijd is er nu rijp voor. Let maar op.”

Geef een reactie

Laatste reacties (41)