3

‘Sugar baby’-site zorgt voor ophef in Frankrijk

Feministes verontwaardigd over 'verkapte' prostitutie ... Overheid is machteloos

In Frankrijk woedt een heftig debat over prostitutie en over de pogingen om die aan banden te leggen door de klanten strafbaar te stellen. Net als in andere landen wordt het bestrijden verdedigd met als argument het tegengaan van vrouwenhandel en -onderdrukking. Vanuit de VS komt nu een site die het debat een wending geeft.


Seeking Arrangement is een al langer bestaande succesvolle site die als een soort datingsite figureert tussen gefortuneerde Amerikanen en jongeren die om geld verlegen zitten. Volgens de site zelf gaat het niet om seks en worden escorts geweerd maar in de praktijk gaat het vooral om rijke mannen die een jonge meid of knul zoeken en dan niet om uit altruïsme de studiebeurs te spekken.

Volgens Le Figaro heeft het in februari geopende Franse filiaal van de site nu al zo’n 40.000 ‘sugar babies’ ingeschreven. Feministes spreken schande van de dienst. Een woordvoerder van Osez le Feminisme (Durf feministen) zegt: “Seeking Arrangement profiteert van de slechte financiële situatie onder studenten. Het verpakt geweld tegen vrouwen in mooi cadeaupapier.” De organistie, die een wetsontwerp steunt waarbij de klanten van prostituees strafbaar worden gesteld, wil dat de wet zo wordt aangescherpt dat ook deze site er onder valt. Dat lijkt geen eenvoudige zaak omdat de site nergens melding maakt van seksuele diensten.

In de Miami Times, die vorig jaar een uitgebreide reportage aan het fenomeen wijdde omdat de dienst vooral in Florida populair is, wordt gesteld dat referenties aan seks in de contacten zo lang mogelijk achterwege worden gelaten om de opsporingsdiensten buiten spel te zetten.

Uit dat verhaal wordt ook duidelijk dat dergelijke diensten minder onschuldig zijn dan ze lijken. Potentiële sugar babies zijn nogal eens slachtoffer van seksueel geweld en lopen anders het risico dat ze verslaafd worden aan de gestage stroom geld. Een deel van hen eindigt in de gewone prostitutie.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)