Laatste update 23:26
190

Sylvana Simons opent aanval op PowNews


Sylvana Simons heeft PowNews geweerd een persconferentie. Volgens Simons toont PowNews geen respect en wil ze de omroep niet toestaan om mensen te schofferen op een door haar georganiseerde bijeenkomst.

Campagneleider Ian van der Kooye legde uit: ‘Volgens mijn definitie is PowNews geen pers.’ Volgens Simons is de omroep welkom zodra ze respect kunnen tonen. Dit is volgens haar nu echter niet het geval. Zo lichtte ze toe:

Op het moment dat je mensen die in Amsterdam Zuidoost wonen wegzet als wilde dieren in een dierentuin, dan ben je ook disrespectful naar mij. Het moment dat iemand een Jood, een homo, een moslim schoffeert – en ik ben dit geen van allen – dan heb je mij ook geschoffeerd.

Hierop kreeg Simons applaus van de zaal. Sylvana Simons presenteerde bij de persconferentie haar nieuwe boek ‘Artikel1: een politiek van gelijkwaardigheid’ waarin ze haar beweegredenen toelicht om de politiek in te gaan en een aantal ander prominente kandidaten van haar partij Artikel1 – zoals Anja Meulenbelt en Simone van Saarloos – bijdragen aan hebben geleverd.

Geef een reactie

Laatste reacties (190)