Laatste update 15:07
108

Sylvana Simons presenteert lijst Bij1 met o.m. Sunny Bergman en Gloria Wekker

Sylvana Simons heeft op nieuwjaarsdag de lijst van haar politieke partij Bij1 bekendgemaakt. De partij doet meer aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Op de lijst staan onder meer documentairemaakster Sunny Bergman en emeritus hoogleraar Gloria Wekker. Simons zelf is lijsttrekker.

Naast Bergman en Wekker staan ook andere prominenten op de lijst, waaronder Pride-ambassadeur Ana Paula Lima (op de vierde plaats) en auteur Anousha Nzume (op de elfde plaats). Ook oud-SP-senator Anja Meulenbelt staat op de lijst. Simons noemt de lijst een verzameling van ‘een prachtige groep mensen die het Amsterdam representeren zoals wij het kennen. Kleurrijk en divers.’

Naast de kieslijst maakte Bij1 maandag ook het verkiezingsprogramma bekend. Eén van de zaken waar de partij zich hard voor wil maken is de sociale huur: de gemeente moet ervoor zorgen dat ten minste 50 procent van de nieuwe woningbouw bestemd wordt voor sociale huurders.

Sylvana Simons:

Amsterdam is de stad die ik al sinds 1972 de mijne noem. Opgegroeid in West, naar school in Zuid, moeder geworden in de Pijp, en vele mooie herinneringen door de hele stad maken dat ik mij verbonden voel met alle facetten die onze hoofdstad uniek maken.
Ik kijk er naar uit om mij in de hoofdstedelijke gemeenteraad in te zetten voor het behoud van het unieke kleurrijke karakter van Amsterdam, met oog voor de uitdagingen die horen bij vraagstukken van de toekomst, zoals het bestrijden van armoede en het beschermen van de kwaliteit van wonen, onderwijs en mobiliteit.

Geef een reactie

Laatste reacties (108)