Laatste update 08:36
162

Sylvana Simons in Pauw over waarom media niet te vertrouwen zijn

Sylvana Simons schoof dinsdagavond aan in het VARA-programma Pauw. In de uitzending vertelt ze onder meer over de bagger die ze over zich heen uitgestort kreeg nadat ze bekend had gemaakt dat ze zich aansluit bij de politieke partij DENK. Ook vertelt de oud-presentatrice over haar ambities in de politiek – ‘een goed Kamerlid worden en een waardige volksvertegenwoordiger’ – en licht ze een aantal in media veel besproken zaken toe, waar de leden van DENK tot nog toe relatief stil over zijn geweest.

Bijvoorbeeld de ‘trap er niet in’-video die de organisatie een aantal maanden geleden lanceerde. Daarin worden serieuze journalistieke media in Nederland gehekeld zijnde onbetrouwbaar. Jeroen Pauw wil van Simons weten wat DENK daar nu precies mee bedoelt. Enigszins verbloemd legt Simons uit dat serieuze journalisten (Jeroen Wester en Joep Dohmen van NRC) haar DENK-collega Selçuk Öztürk met niet hard te maken berichtgeving moedwillig verdacht zouden hebben gemaakt, door in omfloerste termen te suggereren dat hij verwikkeld zou zijn bij een omstreden aankoop van panden van zorginstelling Daelzicht. Media zouden dat vaker doen en daarom niet te vertrouwen zijn, aldus DENK.

In de uitzending krijgt Simons het kort aan de stok met Wilfred Genee, die DENK ervan beschuldigt nauwe banden te hebben met Turkije en Kuzu kwalijk neemt aanwezig te zijn geweest bij de pro-Erdogan demonstratie in Rotterdam. Na de mislukte coup in Turkije werd in Rotterdam door AK-partij-aanhangers feest gevierd en gedemonstreerd, daarbij was ook DENK-lijsttrekker Kuzu aanwezig.

Simons neemt het verder ook op voor de boerkini-dragende vrouw. Het badkledingstuk is volgens haar juist een toonbeeld van emancipatie, omdat het de vrouwen juist ruimte biedt deel uit te maken van de openbare gemeenschap.

Op welke plek op de lijst Simons straks zal staan, maakt de partij pas in oktober bekend. Wel kon Simons vast aankondigen dat het ergens tussen 1 en vijf zal zijn. Al zal ze hoogstwaarschijnlijk niet de lijsttrekker worden, dat wordt Kuzu, aldus Simons.

Geef een reactie

Laatste reacties (162)