31

Syrische burgers in het nauw

UPDATE: Hoogste Syrische ambassadeur in Londen neemt ontslag ... 200.000 Syriërs ontvluchten Aleppo.. Guerilla-oorlog veroorzaakt voedseltekorten

Ongeveer 200.000 mensen zijn de hevige gevechten in Aleppo ontvlucht. Dat meldt de VN. Volgens Valerie Amos, hoofd van Humanitaire Zaken, zitten er duizenden burgers in het nauw en hebben ze direct hulp nodig.


De Syrische autoriteiten zijn vanaf zaterdag bezig met een offensief tegen de rebellen, nadat ze de rebellen in Aleppo – de belangrijkste handelsstad van Syrië – met gevechtsvliegtuigen hebben bestookt. 
Volgens BBC journalist Ian Pannell worden burgers geconfronteerd met voedseltekorten en stroomuitvallen. Volgens hem zijn de opstandelingen in de minderheid en wordt er in ‘De Slag om Aleppo’ een guerrilla-oorlog uitgevochten. Ook journalist Bram Vermeulen volgt de ontwikkelingen op de voet:

Burgers vluchten naar Libanon en Turkije, maar de meesten kunnen nergens heen en verplaatsen zich binnen de stad naar veiligere wijken.

Update: 17.00
De hoogste Syrische diplomaat Khaled al Ayoubi in Groot-Brittannië heeft ontslag genomen. Hij zegt niet langer het regime te willen vertegenwoordigen dat ‘zulke gewelddadige en onderdrukkende maatregelen neemt’ tegen de Syrische bevolking.
NRC: Hoogste Syrische diplomaat in Londen neemt ontslag vanwege geweld regime
BBC: Syria conflict. UN says 200,000 have fled Aleppo battle

Radio 1: Bram Vermeulen over strijd Syrië

Geef een reactie

Laatste reacties (31)