9

&… Tampon-spotje sneuvelt in rel

Linda de Mol: was ik maar een snol ... iPad als paspoort ... Duizenden slaven bevrijd in Brazilië

Ander nieuws van vandaag


– In Australië is een omstreden reclame voor tampons van de buis gehaald. In de spot troeft een vrouw een travestiet of transseksueel af in ‘vrouwelijkheid’ door een pakje Libra tampons tevoorschijn te toveren. Storm van protest volgde, van overgangstergirls tot homo-voorvechters. Slogan van de fabrikant was: ‘Libra begrijpt meisjes’. Maar niemand begrijpt dus Libra.

– Succesvrouw Linda de Mol heeft spijt van haar jeugd. Niet om wat ze gedaan heeft maar om wat ze niet gedaan heeft: “Ik had dronken kunnen worden, wereldreizen kunnen maken.”

– Een man is zonder paspoort langs de Amerikaanse douane gekomen door een kopie van zijn reisdocument op zijn iPad te tonen.

– De butler? De tuinman? De prins? Een mysterieuze moord op het favoriete landgoed van het Britse koningshuis lijkt voer op te gaan leveren voor tv-detectives.

– De Israëlische godsdienstoorlog is in een nieuwe fase beland. Nadat ze eerst iedereen het leven zuur maakten beklagen ultra’s in Israël zich nu over geweld tegen henzelf. Een 11-jarig ultra-orthodox jongetje werd door twee gematigd joodse kinderen belaagd bij een bushalte.

– Het Brazilliaanse ministerie van Arbeid heeft volgens eigen zeggen 2270 mensen bevrijd uit slavernij. De slaven waren te werk gesteld op plantages en in textielateliers.

– In Ecuador heeft na een jarenlange procedure een rechtbank de Amerikaanse oliemaatschappij Chevron veroordeeld tot een boete van 18 miljard dollar wegens verwoesting van Amazone-woud

Geef een reactie

Laatste reacties (9)