Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Islamgeleerde Tariq Ramadan beschuldigd van verkrachting

  •  
20-10-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
185 keer bekeken
  •  
36600931163_36735216b5_z
De invloedrijke islamgeleerde en filosoof Tariq Ramadan is beschuldigd van het verkrachten van een Franse schrijver. Henda Ayari, nu 40, zegt dat de invloedrijke Islamitische auteur en academicus haar verkracht heeft in een hotelkamer tijdens een congres in 2012.
Volgens Ayara bedreigde Ramadan haar ook om te voorkomen dat ze aangifte zou doen. ‘Ik ben jarenlang stil gebleven uit angst voor vergelding, omdat toen ik dreigde een klacht in te dienen over de verkrachting waar ik slachtoffer van was. Hij heeft niet geaarzeld me te bedreigen en daarbij te zeggen het ook op mijn kinderen te zullen te betrekken. Ik was bang, en heb me al deze tijd stilgehouden.’
Henda Ayari heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen en aangifte gedaan. Ayari is een voormalig salafiste, die brak met extremisme na de terroristische aanslagen in Frankrijk in 2015. Ze schreef een boek over haar transformatie, waarin ze ook haar verkrachting noemde. Ze hield in haar boek echter de naam van haar aanvaller achter. ‘Vandaag kan ik dit geheim niet meer bewaren, het is te zwaar om te dragen. Het is tijd voor mij om de waarheid te vertellen’ aldus Ayari.
Tariq Ramadan is 55 jaar en een professor aan de Oxford universiteit. Hij predikt juist een gematigde, moderne islam en adviseert moslims hoe ze volledig kunnen integreren in Europese maatschappijen zonder hun islamitische principes uit het oog te verliezen. Ook werd hij in 2006 benoemd tot gasthoogleraar ‘Identiteit en Burgerschap’ aan de Eramus Universiteit van Rotterdam.

Meer over:

#metoo, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.