1

&…Taylor veroordeeld, kinderen nog altijd de klos

Mag je je stalker aan de digitale schandpaal nagelen? ... Sharon Dijksma stopt er mee ... Ophoging naar 130 kilometer per uur blijft in stand &... Ook Olvarit en Struik stappen af van de plofkip

Meer nieuws van vandaag…

Ex-president Charles Taylor van Liberia is schuldig bevonden aan oorlogsmisdaden in Sierre Leone. Het Speciale Hof voor Sierra Leone (SCSL) oordeelde dat Taylor in ruil voor zogenoemde bloeddiamanten wapens, munitie en strijders, waaronder kindsoldaten, heeft geleverd aan rebellengroeperingen in buurland Sierra Leone in de jaren ’90. De uitspraak verandert echter weinig aan de problemen dat het land nog altijd heeft met ex-kindsoldaten. Volgens Ishmael Beah, zelf ex-kindsoldaat en nu actief voor Unicef integreren de kinderen niet steeds niet goed in de samenleving en bedreigen ze de stabiliteit van Sierra Leone. (Trouw)

Voedselprijzen wereldwijd gestegen – In het eerste kwart van 2012 is de prijs van voedsel wereldwijd dusdanig gestegen dat miljoenen mensen het risico lopen niet genoeg te kunnen eten. Dat heeft de Wereldbank gisteren bekendgemaakt.  De toename van 8 procent tussen december 2011 en maart 2012 is volgens de Wereldbank het gevolg van hogere olieprijzen, ongunstige weersomstandigheden en een sterke vraag in Azië voor de invoer van levensmiddelen. (Trouw)

130 km/u gaat door – De Tweede Kamer laat de verhoging van de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur ongemoeid. Per 1 september kan het gaspedaal op 45 procent van de snelwegen dieper worden ingedrukt, zo meldt het AD vandaag.

Atlete slaat terug en zet naam stalker op Facebook – In de Duitse media en op Facebook wordt uitgebreid gediscussieerd over de reactie van de 28-jarige atletiekkampioen Ariane Friedrich op een obscene mail die haar is toegestuurd.
Friedrich, die naast haar carrière als hoogspringer ook politieagent is, heeft de naam en woonplaats van de afzender op haar Facebookpagina openbaar gemaakt, voor iedereen te zien. De man had seksuele toespelingen gemaakt en foto’s van zijn geslachtsdeel bijgevoegd. (Volkskrant)

De actie van Wakker Dier tegen de plofkip werpt zijn vruchten af. Na Unilever beloven nu ook Olvarit en Struik over te stappen naar de diervriendelijk gefokte kip. Olvarit gaat vanaf volgend jaar kippen gebruiken die onder betere leefomstandigheden zijn gefokt. Struik zal in oktober overstappen. (NOS)

Nederland vraagt te veel aan migranten voor een verblijfsvergunning. Dat heeft het Europees Hof vandaag beslist. De kosten liggen momenteel tussen te 188 en 830 euro. Nederland heeft de vrijheid om zelf te bepalen hoeveel de zogenoemde leges bedragen. Gemiddeld betalen migranten 141 euro voor een verblijfsvergunning. Dat is in strijd met een Europese richtlijn die zegt dat een verblijfsvergunning gratis moet zijn of even duur als een identiteitskaart. (NOS)

In de zomer naar dieetkamp? Een kwart van de Nederlandse kinderen tussen de 10 en 12 jaar oud is te dik. Zes procent van hen heeft extreem overgewicht, zo blijkt uit een studie van het VUmc in Amsterdam. In vergelijking tot andere landen worden Nederlandse kinderen vooral dik omdat ze veel frisdrank drinken, zo’n 0,6 liter per dag. (Volkskrant)

Sharon Dijksma, de langstzittende parlementariër die nu met zwangerschapsverlof is, keert na de verkiezingen niet terug. Dat meldt TC Tubantia vanmiddag. De oud-staatssecretaris van de PvdA heeft via email aan haar partijgenoten laten weten dat ze zich niet opnieuw verkiesbaar stelt. Ze kan niet garanderen of ze nog de volle vier jaar Kamerlid wil zijn. (NRC)

cc-foto: Benzpics63

Geef een reactie

Laatste reactie