53

Tea Party nog steeds bang voor Sovjet-Unie

VIDEO: Michele Bachmann leeft nog in het verleden

De Republikeinse presidentskandidate Michele Bachmann heeft de historische feitjes nog niet helemaal op een rijtje. In een radiointerview zei ze dat veel Amerikanen bang zijn voor de opkomst van de Sovjet-Unie. Deze voormalige aartsvijand van de VS hield echter al in 1991 op met bestaan. Met veel voormalige Sovjetrepublieken onderhoudt de VS normale diplomatieke relaties.

Er is angst dat de Verenigde Staten in een onstuitbaar verval zijn geraakt. Mensen zien de opkomst van China, India en de Sovjet-Unie doorzetten”, zei Bachmann.

Eerder deze week beging de Tea Party politica ook al een blunder toen ze Elvis Presley feliciteerde met zijn verjaardag, terwijl het zijn sterfdag was. Een bezoeker uit het publiek wees haar nog op haar fout, maar Bachmann ging stug door met haar speech.

Nog een andere misstap. Bij een verkiezingsbijeenkomst in New Hampshire noemde ze die staat ten onrechte de bakermat van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. In werkelijkheid werd The battle of Lexington and Concord (1775) in Massachusetts uitgevochten. Ook vergeleek ze haar levensstijl ooit een keer per ongeluk met die van seriemoordenaar John Wayne Gacy. “Ook ik wil Amerika omarmen. Mezelf opofferen voor het land”, zei ze toen. Trouw: Michele Bachmann is bang voor opkomst Sovjet-Unie

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (53)