61

Tea Party-politica maakt Obama voor aap uit

Prominent lid Republikeinse partij Marilyn Davenport houdt vol dat het niet racistisch bedoeld was toen ze hoofd president op chimpansee plakte

Een activiste van de Amerikaanse Tea Party-beweging en prominent lid van de Republikeinse partij is in opspraak gekomen, omdat ze een e-mail heeft rondgestuurd waarin president Obama als chimpansee wordt verbeeld. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite Huffington Post. Racistisch zeggen haar eigen partijgenoten. Een grapje, houdt Davenport zelf vol.

De Tea Party-activiste uit Orange County (Californië) zegt dat het geen seconde bij haar is opgekomen dat de president half Afro-Amerikaans is, zo meldt de Huffington Post. Ze wilde gewoon vraagtekens zetten bij zijn afkomst. De foto in de e-mail was namelijk vergezeld van de tekst: This is why – No birthcertificate!, waarmee Davenport verwijst naar het door de Republikeinen de wereld in geholpen gerucht dat Obama niet in de VS geboren zou zijn en daarom zijn geboorteakte niet wil laten zien.

Maar Davenport is zelfs voor de leden van haar eigen Republikeinse partij te ver gegaan. De oud-voorzitter van haar afdeling heeft zelfs haar ontslag geëist en gezegd dat het niet de eerste keer dat de politica uit de racistische bocht is gevlogen. Eerder stuurde ze een foto rond waarop voor het Witte Huis een veld watermeloenen was gefotoshopt; eveneens een verwijzing naar de Afro-Amerikaanse roots van Obama. Ook verdedigde ze een collega die stelde dat je bij het strand beter geen grasveldje kan aanleggen, omdat die dan voor de hele dag door Mexicanen worden ingepikt.

Lees meer bij Huffington Post: Marilyn Davenport’s Racist Email Denounced By OC GOP

Geef een reactie

Laatste reacties (61)