Laatste update 26 september 2019, 20:01
28

Teamchef politie die racisme aankaartte op non-actief gesteld

De korpsleiding van de Nationale Politie heeft een teamchef van de politie in Leiden, Fatima Aboulouafa, naar huis gestuurd. Zij trad begin juni naar buiten met een aanklacht tegen discriminatie binnen de politie. Aboulouafa kreeg aanvankelijk steun van korpschef Erik Akerboom die het in een blogpost ‘pijnlijk en onacceptabel’ noemde dat foute agenten niet worden aangepakt. NRC Handelsblad schrijft:

Aboulouafa, van Marokkaanse komaf, werkt al 23 jaar bij de politie en was sinds een jaar de baas in Leiden over een eenheid van 130 politieagenten. Ze heeft van een lid van de korpsleiding van de Nationale Politie dinsdag telefonisch te horen gekregen dat haar aanwezigheid „onrust veroorzaakt bij eenheidsleiding, sectorleiding en teamchefs”.

Eerder deze maand werd bekend dat agenten van politiebureau Hoefkade in de Haagse Schilderswijk zichzelf ‘Marokkanenverdelgers’ noemen. Volgens een intern onderzoek is er bij het bureau sprake van ‘een opeenstapeling van onwenselijke gedragingen’ en ‘een ongezonde cultuur’.

Cc-foto: Michel Curi

Geef een reactie

Laatste reacties (28)