6

Teeven herziet korting rechtsbijstand

'Scherpe kantjes' moeten van bezuinigingsplan af ... 85 miljoen euro besparing moet wel gehaald worden, aldus de staatssecretaris

Staatssecretaris Teeven van Justitie is bereid om de scherpe kantjes van de bezuinigingen op de gefinancierde rechtsbijstand te halen. Hij gaat in overleg met de Orde van Advocaten over andere manieren om de bezuinigingen in te vullen, meldt de NOS. De beoogde besparing van 85 miljoen euro moet wel worden gehaald, zegt Teeven.


Teeven zei donderdag dat hij de alternatieven die hem door de Tweede Kamer en de advocatuur zijn aangedragen zal bestuderen. Hij overweegt een nieuw tariefsysteem waardoor de bezuinigingen beter verspreid zullen zijn, meldt de NOS. De staatssecretaris verwacht volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven.

Voor het gebouw van de Tweede Kamer protesteerden donderdag opnieuw ruim honderd advocaten tegen de bezuinigingen. Maandag staakten enkele honderden advocaten in het hele land. De bezuinigingen zouden advocaten door de bezuinigingen niet meer uit de kosten komen. Voor de lagere en middeninkomens zou het onbetaalbaar worden om naar de rechter te stappen, vrezen de advocaten.
NOS: Teeven pas bezuinigingsplan aan

Geef een reactie

Laatste reacties (6)