Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Teeven papegaait Pownews

  •  
04-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
FredTeeven_300.jpg
Raad voor de Rechtspraak bekeurt staatssecretaris van Veiligheid en Justitie omdat hij een onjuist beeld gaf van de rechtspraak
Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) is door de Raad voor de Rechtspraak bekeurd wegens het napraten van Pownews/Telegraaf. Dat meldt NRC. De VVD’er had van de nieuwszender vernomen dat de rechtbank in Arnhem een ‘zeer gevaarlijke tbs’er’ op straat had gezet. Nog diezelfde dag bleek die beslissing niet genomen te zijn door de rechtbank in Arnhem maar door het Openbaar Ministerie in Rotterdam waarvoor Teeven zelf politieke verantwoordelijkheid draagt.
De Raadsvoorzitter Frits van der Ernster vindt het zeer kwalijk dat Teeven, nota bene staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, een onjuist beeld heeft geschapen van de rechtspraak in Nederland. “Het is van essentieel belang dat het publieke debat wordt gevoerd op basis van feiten. Dit geldt te meer voor deelnemers aan dit debat die regeringsverantwoordelijkheid dragen”. De brief die de Raad voor de Rechtspraak had gepubliceerd verdween vanochtend echter plots van de site.
Teeven had de quote letterlijk van Pownews overgenomen: “De rechtbank in Arnhem heeft afgelopen vrijdag een ‘zeer gevaarlijke’ tbs’er op straat gezet. Daarmee negeerde de rechter een advies van de behandelaars van Cliff S.” De rechtbank in Arnhem verklaarde diezelfde dag nog dat dit een fout bericht was.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.