Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Teeven volhardt en weigert Kinderpardon aan te passen

  •  
09-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
teeven300_12.jpg
Helft burgemeesters wil verruiming pardon … Ook PvdA-leden willen verandering zien
Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) volhardt ondanks alle kritieken – van kinderombudsman Marc Dullaert tot talloze burgemeesters trekken aan de bel – in zijn plan het Kinderpardon uit te voeren zoals het is opgesteld. Hij weigert het Kinderpardon te wijzigen. Wel belooft hij te kijken naar individuele, schrijnende gevallen en indien nodig gebruik te maken van zijn discretionaire bevoegdheid. Dat heeft hij vrijdag tijdens de wekelijkse ministerraad laten weten.
Meer dan 180 burgemeesters hebben de afgelopen week aan de bel getrokken. Ook diverse belangenorganisaties en kinderombudsman Marc Dullaert sloten zich bij hen aan: het kinderpardon is niet eerlijk, zo meenden zij. Donderdag stemde de achterban van regeringspartij PvdA ook nog eens voor een ruimhartiger pardon. Wat het kroonjuweel van de PvdA had moeten worden, is echter een teken van bureaucratische rompslomp.
Volgens het Kinderpardon mogen kinderen en hun families in Nederland blijven mits ze voor hun 18e verjaardag aansluitend vijf jaar in Nederland hebben gewoond en onder toezicht hebben gestaan van het Rijk. Wie dat niet kan bewijzen, wordt uitgesloten. Ook kinderen die vijf jaar onder toezicht van een gemeente stonden, mogen niet blijven.
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.