26

Tekorten bij politie, criminelen gaan vrijuit

Door een tekort aan agenten gaan criminelen vrijuit. Alleen al in Amsterdam worden elke week tientallen dossiers op de plank gelegd, terwijl een dader in beeld is. Nu veel agenten met zomervakantie zijn, liggen aangiftes weken tot maanden te verstoffen.

Tips over hennepkwekerijen worden tijdelijk niet in behandeling genomen. Ook gevallen van doorrijden na een ongeval belanden op de plank. In Amsterdam gaan daardoor wekelijks tientallen criminelen vrijuit. Dat bevestigt een woordvoerder van de Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg aan het AD. “Het gaat om zaken met daderindicatie, waarbij je vooral moet denken aan inbraken en diefstallen. Die zaken pakken we niet op, tot frustratie van onze mensen.”

Ook in Rotterdam is het lastig om het rooster gevuld te krijgen. Verlof wordt in de zomer standaard afgewezen. Maar probleem speelt niet alleen in de Randstad. Vorige maand bleek dat ook buiten de Randstad een nijpend tekort is aan agenten. Agenten uit de plattelandsregio’s worden steeds vaker ingezet bij landelijke activiteiten, zoals inzet van de ME. Daardoor ontstaat het ‘politieloze platteland’, klaagden de twaalf commissarissen van de Koning in een alarmerend rapport.

Bron: Algemeen Dagblad

Geef een reactie

Laatste reacties (26)