Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Telegraaf besmeurt GroenLinks-kandidaat

  •  
29-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
299 keer bekeken
  •  
barrahmun300.jpg
Partij woedend over verdachtmaking
GroenLinks heeft boos gereageerd op een artikel in de Telegraaf, waarin de GroenLinks-kandidaat Hayat Barrahmun wordt zwart gemaakt, omdat familieleden van haar een crimineel verleden zouden hebben.
RTEmagicC_gl_telegraaf_1.jpg
Diep in de krant, op pagina 7, wordt pas de ontlastende verklaring van GroenLinks toegevoegd.
RTEmagicC_telegraaf_495_717.png
GroenLinks-voorzitter Henk Nijhof laat in een persverklaring weten:
Ik betreur het dat de Telegraaf met deze publicatie probeert om een gerespecteerde advocate in diskrediet te brengen. Hayat, werkzaam op een advocatenkantoor in Venlo, heeft altijd nadrukkelijk afstand genomen van het verleden van deze familieleden. Zelf is Hayat op geen enkele wijze betrokken bij de activiteiten van deze familieleden. Tijdens de kandidatenprocedure worden kandidaten gescreend op activiteiten die nadelige effecten kunnen hebben op GroenLinks. Dat doet GroenLinks niet op familieleden van die kandidaten. Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag en daden en niet voor dat van familie, buren of kennissen.
Hayat Barrahmun is advocaat in Venlo en staat op de eenentwintigste plaats op de kandidatenlijst.
Het gebeurt slechts zelden dat media politici in het nieuws brengen vanwege het gedrag van familieleden. In 1994 bijvoorbeeld werd een zoon van toenmalig VVD-leider Frits Bolkestein tot een voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld wegens uitkeringsfraude. Dat werd de VVD-er niet aangerekend. Hij liet in een verklaring weten ‘dat iemand van 33 jaar verantwoordelijk is voor zijn eigen daden.’
Zie hier het profiel  van Hayat Barrahmun.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.