41

Telegraaf zet ‘sterjournalist’ Koolhoven op non-actief

Update: Zembla legt banden tussen Koolhoven en omstreden zakenman bloot

Martijn Koolhoven, sterjournalist van de Telegraaf, is op non-actief gesteld. Dat meldt PowNews op basis van bronnen bij de krant. Uit onderzoek van VARA’s Zembla is gebleken dat Koolhoven willens en wetens onware verhalen publiceerde. Bekijk hier de aflevering opnieuw

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

De schorsing wordt zonder nadere toelichting gemeld door PowNews. In de uitzending van Zembla was te zien dat Koolhoven een onwaar en lasterlijk verhaal publiceerde over de Rotterdamse fotograaf Leo de Deugd. Zembla onthulde dat er nog een extra addertje onder het gras zat bij dit merkwaardige verhaal. De fotograaf in kwestie heeft een zakelijk conflict met Rob Heilbron, directeur van het lingeriemerk Sapph.

Koolhoven blijkt uitermate goed bevriend met Heilbron. Zo was de zakenman niet alleen aanwezig op het 25-jarig jubileum van de ‘sterverslaggever’ maar verzorgde Sapph ook de faciliteiten van dit Telegraaf-feest.

Heilbron is een berucht ‘zakenman’. De rechter veroordeelde hem onder meer wegens diefstal van ontwerpen in een zaak die was aangespannen door modeontwerpster Marlies Dekkers. Heilbron weigerde de opgelegde schadevergoeding te betalen waarop Dekkers eerder deze maand beslag liet leggen op zijn huizen.

Koolhoven schreef in De Telegraaf opvallend veel ‘succesverhalen’ over Sapph.

Onduidelijk is hoe lang de op non-actief stelling van Koolhoven duurt en of de kwestie gevolgen gaat hebben voor hoofdredacteur Juul Paradijs.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (41)