Laatste update 18:01
64

Terreuraanslag op moskee in Egypte eist honderden levens

Bij een terreuraanslag op een moskee in de Egyptische Sinaï zijn vrijdag zeker 235 doden gevallen. Ook raakten ruim honderd mensen ernstig gewond. Dat meldt de Egyptische staatstelevisie. Terroristen lieten na het vrijdaggebed eerst een aantal bommen ontploffen en openden daarna het vuur op moskeegangers die zich een weg naar buiten baanden.

De aanslag vond plaats Bir al-Abed, net buiten de hoofdstad van Sinaï El-Arish. De daders, volgens sommige media wel veertig man, zouden in terreinwagens de moskee hebben omsingeld. Behalve op de moskeegangers openden de terroristen ook het vuur op ambulances. Toen veiligheidstroepen arriveerden sloegen de daders op de vlucht. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist.

In het noorden van de Sinaï-woestijn vindt al langer strijd plaats tussen het regeringsleger en een aan Al-Qaida gelieerde terreurbeweging. Behalve moskeeën zijn ook kerken, militairen en pelgrims doelwit van aanslagen. Direct na de grote aanslag van vrijdag werd een crisisbijeenkomst belegd door president al-Sisi. De regering heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

Geef een reactie

Laatste reacties (64)