Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Texaanse politie te paard paradeert met vastgebonden zwarte man

  •  
06-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
137 keer bekeken
  •  
galvestonpolitietepaard
De politie van Galveston, Texas heeft haar excuses aangeboden aan een zwarte man nadat er foto’s opdoken van agenten te paard die hem meevoeren aan een touw. De agenten pakten de 43-jarige Donald Neely zaterdag op omdat hij zich zonder toestemming in een gebouw bevond. Nadat de agenten hem in de handboeien hadden geslagen, bonden ze zijn handboeien vast aan een touw om hem mee te nemen naar het bureau.
Neely lijdt aan een bipolaire stoornis en is dakloos. Op het moment dat hij werd opgepakt, was zijn familie juist naar hem op zoek. De advocate van de familie reageert geschokt. Zij noemt het optreden van de politie tegenover de lokale zender KPRC Click2Houston ‘walgelijk’.
Ook online is de verontwaardiging groot. Veel mensen vinden de vernederende behandeling van Neely onmenselijk. Menigeen associeert het beeld met racistische politiepraktijken van een of twee eeuwen geleden. “Het is 2019, niet 1819”, reageert James Douglas, hoofd van de afdeling-Houston van de National Association for the Advancement of Colored People (NAACP).
De agenten hebben een vergissing gemaakt, geeft de politie van Galveston nu toe. “Ik vind dat onze agenten in dit geval blijk hebben gegeven van een slecht beoordelingsvermogen”, stelt politiechef Vernon L. Hale, III. “Ze zouden op de plaats van de arrestatie hebben moeten wachten op een politieauto om de verdachte naar het bureau te brengen.” De politie heeft inmiddels besloten om verdachten niet meer om deze wijze mee te nemen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.