4

The Strokes maakten beste popalbum van de ‘Jaren Nul’

New Yorkse rockband blijft Arcade Fire, Arctic Monkeys en Radiohead nipt voor in OOR's Top-100 ... Spinvis beste Nederlander

Nederlandse popkenners hebben het debuutalbum ‘Is This It’ van de New Yorkse rockband The Strokes uitgeroepen tot beste album van het eerste decennium van de 21e eeuw. Dat blijkt uit een peiling van het muziekblad OOR.


Het tijdschrift raadpleegde honderd vooraanstaande experts en publiceert deze week een Top-100 van de Jaren Nul.  In die lijst bleef het debuut van de New Yorkse rockband nipt voor de debuutplaten van Arcade Fire (Funeral) en Arctic Monkeys (Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not) en Kid A van Radiohead.

Met vier albums in de top-100 drukt Radiohead een groot stempel op de muziek van het afgelopen decennium. Naast Kid A (2000) haalden ook de overige cd’s die de Britse groep dit decennium uitbracht de eindlijst: In Rainbows (2007), Amnesiac (2001) en Hail To The Thief (2003).

Beste Nederlandse album van de jaren nul is het gelijknamige debuut van Spinvis uit 2002, dat nog net de toptien haalde. Pergola (2001) van Johan is de vaderlandse runner-up.

Geef een reactie

Laatste reacties (4)