36

Theresa May: Brexit brengt moeilijke tijden

De Britse premier Theresa May heeft in het eerste interview met de BBC sinds haar benoeming gezegd dat Brexit het Verenigd Koninkrijk nog eens in problemen kan brengen. Volgens May zijn er ook positieve resultaten uit onderzoek maar dat ze niet gaat doen alsof het van ‘een leien dakje’ zal gaan.

“We hebben een aantal goede cijfers en soms betere cijfers dan sommigen hadden voorspeld. Ik ga niet beweren dat het allemaal van een leien dakje zal gaan. Ik denk dat we voorbereid moeten zijn op het feit dat er wellicht enkele moeilijke tijden te wachten zijn. Maar ik ben optimistisch.” 

May zegt van de Brexit een succes te willen maken en pas vanaf 2017 echt maatregelen te treffen. De aangestelde Brexit-minister David Davis zal deze week van zich laten horen.

De Britse premier heeft in aanloop naar de G20-top een gesprek met de Amerikaanse president Barack Obama gehad over Brexit. Die laatste heeft laten weten dat – ondanks de ‘sterke band’ tussen de twee landen – het VK geen voorkeursbehandeling zal krijgen. De VS zou er wel alles aan doen om een Brexit spoedig te helpen verlopen.

cc foto: Cheshire East Council

Geef een reactie

Laatste reacties (36)