299

Thierry Baudet legt uit waarom hij vrouwen minderwaardig vindt

Wellicht dat Thierry Baudet alle ophef over zijn eerdere seksistische uitspraken heeft opgevat als aanmoediging om vooral zo door te gaan. Of wellicht begrijpt hij daadwerkelijk niet wat het probleem is. Maar het versbakken Kamerlid kreeg een redacteur van de Quote op bezoek om met hem de nieuwste editie door te nemen, en maakte van de gelegenheid gebruik om uit de doeken te doen waarom hij vrouwen minderwaardig vindt.

Onder het genot van een glaasje champagne bespreken de heren ‘de uitverkoop van Nederland’, de voor en tegendelen van een lidmaatschap bij het corps en het ontbreken van geschikte vrouwen om in de Quote te zetten. Tussen neus en lippen door wordt de rechterlijke macht nog even als een ambtenarenbaan weggezet, waarna Thierry het allemaal maar gewoon laat lopen.

Ik weet wel dat vrouwen het over het algemeen minder excelleren in een heleboel beroepen en minder ambitie hebben. Vaak ook meer interesse hebben in gewoon meer familieachtige dingen enzo.

Wanneer de Quote-redacteur Baudet erop wijst dat deze uitspraak al weleens opgevat zou kunnen worden als ontzettend seksistisch, antwoordt hij: ‘Ja, maar het is gewoon zo.’

Baudet gaat verder met uitleggen waarom vrouwen voornamelijk een ‘beetje linksig’ zijn totdat er een rechtse man bij haar langskomt om te vertellen hoe het echt zit. Grappend vraagt hij ‘dit ga je toch niet uitzenden?’. Kennelijk wel.

U kunt het hele interview hier terugzien.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (299)