66

&… Tien procent Nederlandse kinderen groeit op in armoede

CBP: Tv-opnames ziekenhuis onwettig ... Witteboordencrimineel harder straffen ... Overheid over de schreef met pedobrief ... Insecten eten wordt noodzaak ... 'Agent mierenneuker noemen mag' ... en meer

Meer nieuws van vandaag armoede


Eén op de tien kinderen in Nederland groeit op in armoede – Dat houdt onder meer in dat 327.000 meisjes en jongens vaak geen gezond eten krijgen. Kinderombudsman Marc Dullaert doet deze constatering in de eerste Nederlandse Kinderrechtenmonitor. (Volkskrant)

CBP: Tv-opnamen ziekenhuis in strijd met wet – Het productiebedrijf Eyeworks heeft gehandeld in strijd met de wet toen het in februari tv-opnamen maakte in het VU medisch centrum in Amsterdam. Dat concludeerde het College bescherming persoonsgegevens (CBP) gisteren na onderzoek. (Volkskrant)

Straffen witteboordencriminaliteit gaan omhoog – Het kabinet wil witteboordencriminaliteit harder aanpakken. Minister Opstelten van Justitie en Veiligheid dient daarvoor een wetsvoorstel in. Bedrijven die de fout in gaan, krijgen straks een geldboete van maximaal 10 procent van hun jaaromzet. Ook gaan de straffen omhoog. Het plegen van fraude, omkoping en witwassen is volgens Opstelten op dit moment veel te lucratief. (RTL Nieuws)

Amsterdam over de schreef met pedobrief – De overheid gedraagt zich steeds meer als een vader die beslissingen neemt voor zijn familie zonder dat ze daar op zitten te wachten. Dit zegt Alex Brenninkmeijer maandag tegen BNR. Brenninkmeijer reageert op het nieuws dat de gemeente Amsterdam mensen per brief gaat waarschuwen die regelmatig een pedo-chatbox bezoeken. Daarin staat dat ze in de gaten worden gehouden en dat ze hulp krijgen als ze die nodig hebben. De pedoseksuelen zijn nog niet betrapt op het plegen van een strafbaar feit. En bovendien wordt de brief ook naar familieleden gestuurd. (BNR)

Insecten eten is niet alleen gezond, het wordt zelfs noodzakelijk – Dat zegt Marcel Dicke, hoogleraar entomologie aan Wageningen University. Samen met Arnold van Huis en Henk van Gurp schreef hij Het Insectenkookboek. (Metro, video: Tom Dirven, Breda CMD)

Agent mierenneuker noemen mag – Het is toegestaan om in bepaalde gevallen een agent een mierenneuker te noemen. Dat staat in een uitspraak van de Hoge Raad.
De zaak was aangespannen door een man die in 2010 in Enschede een proces-verbaal kreeg voor het beledigen van een agent. De politieman had een blikje bier van de man afgepakt en in de prullenbak gegooid. De man zei daarna tegen de agent: “jij bent een mierenneuker”. (NOS)

‘Obama gaat geheim digitaal wapen lanceren’ – Het team van Obama staat erom bekend de fijne kneepjes van het digitaal campagnevoeren als geen ander te beheersen. Hun nieuwe ‘geheime wapen’ staat op het punt gelanceerd te worden: Dashboard, een online tool die naar verluidt beschouwd wordt als de ‘heilige graal’ van het online politiek organiseren. (Volkskrant)

Kodak had eigen kernreactor – Het noodlijdende Amerikaanse fotografieconcern Kodak blijkt jarenlang te hebben beschikt over een kernreactor. Die werd door het bedrijf gebruikt voor de productie van neutronen waarmee materialen werden getest. De onderzoeksreactor bevond zich in een bunker onder de hoofdvestiging van Kodak in Rochester, New York. Hij is in 2007 buiten gebruik gesteld. Het apparaat, met de afmetingen van een flinke koelkast, bevatte 1,5 kg verrijkt uranium en werd in 1974 door het bedrijf aangeschaft. (Trouw)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (66)