15

Zesjarige Tijn, die miljoenen ophaalde met nagellak, is overleden

De zes jaar oude Tijn Kolsteren, die bekend werd door zijn nagellakactie bij 3FM Serious Request, is overleden. Dat meldt 3FM. De ongeneeslijk zieke jongen lees aan DIPG (hersenstamkanker). Vorig jaar kwam hij langs bij het glazen huis omdat hij zich realiseerde dat dit waarschijnlijk zijn laatste 3FM Serious Request zou zijn en hij graag mee wilde helpen met geld ophalen voor het goede doel. Hij haalde toen al meer dan 2,5 miljoen euro op en kreeg een hoge onderscheiding, het Kruis van Verdienste, van het Rode Kruis.

Hij deed dit door de nagels te lakken van iedereen die doneerde bij het rode kruis. Zijn actie werd een doorslaand succes, en vele bekende Nederlanders en politici van Geert Wilders tot aan Jesse Klaver deelden foto’s van hun gelakte nagels.

Tijn begon hierna zijn eigen nagellak-lijn. De opbrengsten daarvan gingen naar de bestrijding van hersenstamkanker. Gisteren werd nog duidelijk dat het doel van de zesjarige held is bereikt: hij haalde meer dan 1 miljoen euro op. Dat geld gaat naar Stichting Semmy, die een apparaat aan wil schaffen waarmee de medicijnen voor kinderen met de zeldzame vorm van kanker beter op de juist plek aankomt.

Minister-President Mark Rutte had naar aanleiding van de viral actie van Tijn tijdens Serious Request nog het volgende te zeggen over Tijn: ‘Tijn is zo’n voorbeeld voor heel veel mensen. Hoe je onder de allermoeilijkste omstandigheden zo veel energie kunt losmaken bij zo veel mensen, dat vind ik heel bijzonder.’

De condoleances stromen via social media binnen.

Geef een reactie

Laatste reacties (15)