64

Timmermans biedt Rusland excuses voor oppakken diplomaat

Excuses van minister van Buitenlandse Zaken namens Nederlandse regering

Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken biedt Rusland excuses aan, namens de Nederlandse regering. de Russische diplomaat Borodin werd zaterdag samen met zijn vrouw opgepakt door de politie, nadat hij ‘stomdronken’ zijn kinderen aan hun haren dan wel tuin zou hebben gesleept. Ook zijn vrouw zou onder invloed zijn geweest. Bovendien zou zij bij verschillende aanrijdingen betrokken zijn geweest.


Met de aanhouding en detentie van de Russische diplomaat, die volledige immuniteit en onschendbaarheid geniet, is echter het Verdrag van Wenen geschonden. “Hiervoor biedt de Staat der Nederlanden de Russische Federatie excuses aan”, aldus Timmermans. Hij benadrukt overigens nog wel dat hij persoonlijk begrip heeft voor het optreden van de betrokken politieagenten.

Op Facebook schrijft Timmermans:

Op basis van de informatie van de politie kom ik tot de conclusie dat met de aanhouding en detentie van een Russische diplomaat, die volledige immuniteit en onschendbaarheid geniet, het Verdrag van Wenen is geschonden. Hiervoor biedt de Staat der Nederlanden de Russische Federatie excuses aan. Tegelijkertijd heb ik persoonlijk begrip voor het optreden van de betrokken politieagenten, die hebben gehandeld vanuit hun professionele verantwoordelijkheid voor een situatie die zij na een melding aantroffen.

Geef een reactie

Laatste reacties (64)