42

Timmermans gekozen tot Politicus van het Jaar

Speech bij VN alom geprezen: 'van arrogante kwast een bevlogen politicus' ... Kee & Van Jole over de populaire politicus: jammer dat hij zijn misser niet erkende 

Frans Timmermans is door de leden van de parlementaire pers tot Politicus van het Jaar gekozen. De PvdA-minister ligt goed bij journalisten, zo bleek ook al bij een voorbeschouwing door Oh Oh, Den Haag, woensdag in De Nieuws BV op Radio 1.


Timmermans steekt met kop en schouders boven de nummer 2 (Rutte) en 3 (Van Rijn) uit, constateert juryvoorzitter Jos Heymans, de parlementair verslaggever van RTL Nieuws. De PvdA’er haalde 74 punten binnen tegen 54 voor Rutte en 50 voor Van Rijn. “Hij beschikt over uitmuntende dossierkennis, en is van arrogante kwast een bevlogen politicus geworden,” zo licht Heymans de motivaties van de journalisten toe. Timmermans wordt geprezen omdat hij als minister van Buitenlandse Zaken Nederland internationaal op de kaart heeft gezet. Ook zijn rol bij de afhandeling van de ramp MH17 wordt geprezen en dan met name de toespraak in de Veiligheidsraad. Tot slot is er ook lof voor zijn promotie: “Van een droombaan ging hij dankzij een deskundige lobby naar een superdroombaan: EU-commissaris.”

Woensdag maakt het commentator-duo Kee & Van Jole hun voorkeuren bekend. Ook bij hen scoorde Timmermans hoog. Volgens Van Jole die de kersverse eurocommissaris ook op 1 zette, heeft Timmermans van alle ministers het grootste verschil met zijn voorganger gemaakt. Bovendien is hij er in geslaagd om, nadat hij praktisch was uitgerangeerd na zijn aanval op toenmalig PvdA-leider Job Cohen, zich weer naar de top terug te vechten.

Kee daarentegen is een beetje teleurgesteld in Timmermans. De redacteur van Pauw zet hem daarom op de tweede plaats vanwege de mondkapjes-affaire en vooral zijn onvermogen om die misser te erkennen.

cc-foto: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Geef een reactie

Laatste reacties (42)