Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Timmermans laakt Israelische beschuldiging van Nederlandse diplomaat

  •  
22-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
712 keer bekeken
  •  
flickr_serry_300
Israel wil VN-diplomaat Robert Serry het land uitzetten
Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken gelooft in de onschuld van de Nederlandse VN-diplomaat Robert Serry, die in Israël onder vuur ligt. Minister Lieberman van Buitenlandse Zaken dreigt Serry tot ongewenst persoon te verklaren, nadat hij er van is beschuldigd 20 miljoen dollar te willen overmaken naar de Palestijnse beweging Hamas.
Dat meldt de Volkskrant. Serry is al zeven jaar namens de Verenigde Naties in Israel actief bij het Israëlisch-Palestijnse vredesproces. Volgens Timmermans heeft Serry geprobeerd een probleem op te lossen met de betaling van salarissen van ambtenaren in de Gazastrook.
Serry heeft tegen de Israëlische krant Haaretz  gezegd dat het hem verbaast dat hij uit de media moet vernemen dat hij mogelijk tot ongewenst persoon wordt verklaard. Het besluit daarover valt mogelijk zondag, maar volgens de krant is premier Netanyahu nog niet om goedkeuring gevraagd. Binnen het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken wordt gevreesd dat het uitzetten van een diplomaat van de Verenigde Naties Israël op scherpe kritiek van de internationale gemeenschap zal komen te staan.
Serry wordt in Israel gezien als pro-Palestijns. Hij werd eerder dit jaar in Jeruzalem korte tijd tegengehouden door Israëlische politiemensen toen hij meeliep in een paasprocessie van Palestijnse christenen.
CC-foto: Yossi Gurvitz

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.