31

Toch inzamelingsactie voor Hoorn van Afrika

Geen grootschalige tv-actie, maar benefietconcert georganiseerd door 3FM

De samenwerkende hulporganisaties hebben maandagochtend het startsein gegeven voor een actieweek voor de hongersnood in Afrika. Niet een grootschalige tv-actie, maar met het steunen van losse initiatieven wordt geld opgehaald om de hongersnood in de Hoorn van Afrika terug te dringen.

Een groep jongeren zal dinsdag de Aple d’Huez opfietsen. Voor iedere renner kan voorspeld worden hoe lang hij er over zal doen. Voor elke minuut die de steungever er naast zit, vragen de renners om een euro over te maken naar giro 555. De Nederlandse beiaardiers zijn afgelopen weekend begonnen Michael Jackson’s ‘We are the world’ op kerkklokken te spelen. Met de tekst ‘So we all must lend a helping hand’ hopen zij mensen te bewegen geld over te maken naar het noodfonds.

3FM-zenderbaas Wilbert Mutsaers deed maandag een belangrijke toezegging voor een benefietsconcert. Rock for Africa zal waarschijnlijk eind augustus of begin september plaatsvinden. Mutsaers zegt tegen NU.nl dat het om astronomische aantallen mensen gaat. Via Twitter suggereert hij dat het evenement wel eens gekoppeld zou kunnen worden aan Lowlands dat van 19 tot en met 21 augustus plaatsvindt in Biddinghuizen. “Maandag 22 augustus aansluitend aan Lowlands? Podia, 3FM, tv zijn er al, artiesten deels ook”, suggereerde Mutsaers zondag.

Eén van de acties gedurende deze week is een grote online veiling. Bieden kan op onder meer goederen van Oxfam Novib, maar zelf iets ter verkoop aanbieden kan natuurlijk ook. Kijk hier, en doe mee.

Daarnaast hebben kunstenaars een actie opgezet waarbij ze hun werk, belangeloos, ter beschikking stellen. De opbrengst gaat 100% naar Giro 555. Kijk hier of er iets voor jou tussen zit.

NOS: Geen tv-actie maar ‘Week van de Hoorn’
cc-foto: Benzies

Geef een reactie

Laatste reacties (31)