Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Toename dieronvriendelijk vlees bij supermarkten

  •  
07-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plofkip300_03.jpg
Het aantal stunts met 'kiloknallers' steeg het afgelopen jaar met 19%
Er is steeds vaker goedkoop industrievlees te koop in supermarkten. Dat is vlees waarbij het dierenwelzijn niet voorop heeft gestaan en dat vaak onder de kostprijs wordt verkocht aan de consumenten.
Bij kiloknallers gaat het om vlees dat minder dan 4,12 euro per kilo kost. Volgens Wakker Dier is dat goedkoper dan kattenvoer. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) ontkent dat er afspraken zijn gemaakt over het aanbiedingen- en prijsbeleid van supermarkten. Wel over duurzaam varkensvlees, maar die worden volgens het CBL nagekomen.
Staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma claimt dat een wettelijk verbod op het aanbieden van vlees onder de kostprijs niet mogelijk is wegens Europese regels. Een minimumprijs is dus niet aan de orde.
Het zijn vooral Albert Heijn en C1000 die volgens stichting Wakker Dier stunten met vleesaanbiedingen. Bij de Albert Heijn gaat het vaak om plofkippen. 

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.