Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ton Heerts nieuwe voorzitter FNV

  •  
15-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
anpheerts300.jpg
Heerts kreeg 62 procent van de stemmen ... Nieuw salaris: 100.000 euro
Ton Heerts is woensdagochtend gekozen tot de nieuwe voorzitter van de FNV. Dat heeft de FNV bekend gemaakt tijdens een congres in Rotterdam. Hij kreeg maar liefst 62 procent van de stemmen. De voorzitter van AbvaKabo FNV, Corrie van Brenk, was de andere kandidaat.
Heerts volgde Agnes Jongerius op als interimvoorzitter van de FNV. Hij leidde onder meer de onderhandelingen met werkgevers en kabinet bij het opstellen van het sociaal akkoord. Dat resultaat werd gezien als een grote prestatie van Heerts en een overwinning voor de vakbonden. Eerder was Heerts Kamerlid voor de PvdA en voorzitter van de FNV-bond voor militairen (AFMP).
De opkomst bij de verkiezingen was extreem laag. Slechts 6,5 procent van de leden van de drie grootste FNV-bonden bracht een stem uit.
De voorzitter van de FNV gaat 100.000 euro per jaar verdienen, inclusief bonussen en pensioenregeling.
N.B. Dit artikel bevat een rectificatie van NRC. Die meldde eerder per abuis dat redacteur Jos Verlaan de lage opkomst bij de verkiezingen ziet als een teken dat de geloofwaardigheid van Heerts twijfelachtig is. Dat blijkt geen citaat van Verlaan maar hoofdredactioneel commentaar.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.