112

Top 2000 moderniseert: Hotel California nu op 1

Hitlijst aller tijden verjongt nummer 1: Bohemian Rhapsody (1975) vervangen door melancholische monsterhit Eagles (1977)

Voor het eerst staat de eeuwige nummer twee, ‘Hotel California’, op nummer een, heeft Radio 2 bekendgemaakt. Tegenstanders van vernieuwing hoeven niet te schrikken want het vertrouwde Bohemian Rhapsody staat op 2.


Eagles – Hotel California (Original Version)
Geüpload door guitartango06. – Muziek video’s, interviews met artiesten, concerten en meer.
De nummer 1 plaats is een bekroning voor de gouden klassieker waarvan het verhaal gaat dat de akkoorden een muzikale weergave zijn van het dna van babyboomers. Boze tongen beweren dat het een verkapte ode is aan Satan maar dat is onjuist, alleen al omdat zoals bekend de opperduivel niet van classic rock houdt maar van heavy metal.
Opvallend is wel dat de meeste luisteraars niet weten waar het nummer nu eigenlijk precies over gaat. Daarom is onder meer een speciale site in het leven geroepen over de betekenis van het nummer. Overigens zonder dat daarmee het probleem wordt opgelost.

Bijna twee miljoen mensen hebben hun favoriete top 10 ingestuurd. De Top 2000 wordt van 25 december tot en met 31 december op Radio 2 uitgezonden.

Geef een reactie

Laatste reacties (112)