Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Top-3 te gekke Lego-bouwsels

  •  
13-07-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
151 keer bekeken
  •  
lego300.jpg
Van levensecht bos, tot brug tot het Romeinse Colosseum
Lego, wie wordt er niet gelukkig van? De kleine gekleurde Deense bouwsteentjes uit ‘onze jeugd’ zijn hipper dan ooit tevoren. En dus worden de steentjes voor van alles en nog wat gebruikt. Joop spotte een trend en wat blijkt? Niets is te gek.
Zo is in Australië een compleet bos gebouwd, ter ere van de 50ste verjaardag van Lego. Het bos is opgezet in het geïsoleerde mijnstadje Broken Hill en bestaat uit 15 plastic dennenbomen van zo’n 4 meter hoog. Ook staan er vijftien bloemstukken. De bomen en bloemen zijn replica’s van de originele Lego-dennebomen en bloemstukken, maar zijn meer dan 66 keer zo groot in omvang. ( Via Froot )
RTEmagicC_legobos.jpg
RTEmagicC_legobos2.jpg
Ook onze buren in Duitsland zijn fan van de bouwstenen. Kunstenaar Martin Heuwold (ook bekend als Megx) beschilderde een brug in Wuppertal (nabij Düsseldorf) met als resultaat: een brug die lijkt te zijn gemaakt van mega-Lego-stenen. Toegegeven, dit is een beetje vals spelen omdat de brug niet van echte stenen is gebouwd, maar het blijft een gaaf gezicht. ( Via Laughingsquid )
RTEmagicC_legobrug2.jpg
RTEmagicC_legobrug620.jpg
Het laatste indrukwekkende Lego-spel bevindt zich, net als het bos, in Australië. Ryan McNaught, een bekende Lego-bouwer, heeft daar het Romeinse Colosseum nagebouwd. Met behulp van meer dan 200.000 steentjes heeft hij geprobeerd een deel van het vervallen theater na te bouwen en tegelijkertijd de levendigheid ten tijde van de bouw van het Colosseum aan de andere kant weer te geven. ( Via My Modern Met )
RTEmagicC_legocolosseum2.jpg
RTEmagicC_legocolosseum600.jpg
RTEmagicC_legocolosseum620.jpg
Met de bouw van het Colosseum is overigens de lego-hype nog lang niet over. Kijk hier voor headsets, een Arc de Triomphe, een Volkswagenbusje, camera’s en nog veel meer. De website Froot.nl is in de ban van LEGO. Bekijk hier hun overzicht.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.