24

Top Gear-presentator Jeremy Clarkson geschorst

Eerder al raakte de BBC-presentator in opspraak door een racistische opmerking ... BBC in 2014: Bij volgende foute opmerking volgt ontslag

Omstreden was Jeremy Clarkson al nadat hij in 2014 een racistische opmerking had gemaakt. Dinsdag heeft de BBC laten weten dat de presentator van het populaire autoprogramma Top Gear geschorst is vanwege een ruzie met een producent.


In 2014 beoordeelde de Britse mediatoezichthouder dat een opmerking die de BBC-presentator gebezigd had racistisch was. Clarkson had tijdens opnamen in Myanmar een opmerking geplaatst die op meerdere manieren kan worden uitgelegd. De presentator sprak in een opmerking over ‘slope’. Dit woord kan worden geïnterpreteerd als ‘helling’ maar ook als ‘spleetoog’.  De BBC had toen al verklaard dat hij bij een volgende aanstootgevende opmerking bij de omroep zou moeten vertrekken.

Zolang het onderzoek rondom de ruzie tussen Clarkson en de tv-producent in volle gang is, mag Clarkson niet meer werken. Het programma voor aankomende zondag is hierdoor geschrapt door de omroep.

Trouw BBC schorst Top Gear-presentator Jeremy Clarkson

Cc-foto: tonylanciabeta

Geef een reactie

Laatste reacties (24)