38

Topless protest bij World Economic Forum

VIDEO - De Oekraïense protestgroep Femen sluit zich aan bij occupy-gedachte

Drie Oekraïense vrouwen hebben zaterdag topless geprotesteerd tijdens het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos. De leden van de protestbeweging ‘Femen’ protesteerden tegen de armoede in de wereld.


Met spandoeken ‘Poor because of you’ liepen ze schreeuwend door de besneeuwde straten van Davos. Op hun ontblote bovenlichamen hadden ze leuzen geschilderd waarmee ze de deelnemers aan de conferentie als ‘gangsters’ afschilderden. De Zwitserse politie rekende de drie hardhandig in.

De vrouwen zijn na hun arrestatie in Davos weer vrijgelaten. In eigen land werden ze eerder na hun arrestatie door de lokale politie afgetuigd en in het bos achtergelaten. De drie Oekraïense waren toen opgepakt na hun topless demonstratie tegen het dictatoriale regime van president Aleksandr Lukashenko.

De Femen demonstranten komen oorspronkelijk uit Oekraïne. Ze zijn gewend gearresteerd te worden, maar worden meestal kort daarna weer vrijgelaten.

Amnesty International uitte onlangs veel kritiek in haar rapport over hoe Wit-Rusland de mensenrechten naleeft. Lukashenko wordt beschuldigd van het ontvoeren, illegaal opsluiten en mishandelen van de prominente advocaat Emanuel Zeltser, zijn assistent en freelance journalist Vladlena Funk. 

Lees meer op Joop over Femen:
Bloot-demonstranten afgetuigd en naakt in bos achtergelaten

Topless protest bij Oekraïense verkiezingen

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (38)