Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trots op Nederland verbiedt kort rokje

  •  
20-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
penelope-marchena-rokje.jpg
Bekritiseerde Haagse ToN-kandidaat Penelope Marchena duikt onder
Penelope Marchena, de verleidelijke Haagse kandidate van Trots op Nederland voor de gemeenteraadsverkiezingen, is ondergedoken. Een veelbesproken foto van haar in een kort rokje is door de partij van de ToN-website verwijderd.
Door redactie Joop
Verschillende media, waaronder De Wereld Draait Door (zie video) en  De Telegraaf , maakten melding van de sexy foto van Marchena op haar profielpagina van de Haagse ToN-website.  Als argument hiervoor zegt het partijbestuur ‘niet te willen winnen op basis van uiterlijk’, meldt RTV West.
Ook de vele schrijnende spelfouten in de politieke motivatie van Marchena waren aanleiding tot kritiek. Volgens ToN zouden die niet door haarzelf zijn gemaakt maar door de webmaster, die haar tekst telefonisch zou hebben overgenomen. De tekst is inmiddels aangepast.
Volgens een woordvoerder van ToN is Marchena sinds woensdag ondergedoken, aldus RTV West. Ze zou zijn overspoeld met ‘een onwaarschijnlijk aantal’ reacties, nadat de bewuste foto dinsdag ook in een aantal landelijke media verscheen. Dinsdagochtend werd de foto van Marchena in een paar uur tijd meer dan 20.000 keer bekeken.
De van Bonaire afkomstige Marchena staat op nummer 19 van de Haagse kandidatenlijst van Trots op Nederland. Eerder zou ze gewerkt hebben voor de lijst Pim Fortuyn, meldt De Telegraaf.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.