Laatste update 11:15
13

Trump-kabinet blijft blunderen, meer overtredingen ontdekt

Het was op donderdag bekend gemaakt dat procureur-generaal, Jeff Sessions tijdens zijn verhoor in het Congres gelogen heeft over contact met Russische ambassadeur Sergei Kislyak. Nu blijkt dat ook Kushner, adviseur en schoonzoon van Trump met de vertegenwoordiger afgesproken heeft. Ook wordt er in de Amerikaanse pers bericht over vice-president Pence die een privéserver gebruikte voor zakelijke mails.

Sessions heeft tijdens de Trump-campagne contact gehad met Russische ambassadeurs. Een speciale commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gaat nu onderzoek doen naar de contacten van leden van de Trump-campagne en Rusland.

Sessions verklaarde eerder nog – onder ede – dat noch hij noch anderen tijdens de Trump-campagne contact zouden hebben gehad met de Russen. Ook nu houdt hij vol geen contact te hebben gehad met Russische vertegenwoordigers. Trump noemt de leugen een ‘verspreking’, zoals we die wel vaker zijn bij zijn kabinet.

Ook blijkt nu dat de procureur-generaal de reis naar Cleveland om met Kislyak af te spreken uit campagneinkomsten is betaald. Wat betekent dat hij niet als senator fungeerde, wat het Witte Huis wel ter verdediging gebruikte.

Kushner en voormalig veiligheidsadviseur Michael Flynn hebben in december met dezelfde ambassadeur een gesprek gehad. Volgens het Witte Huis een ‘beleefdheidsbezoekje’. Ook twee andere campagnemedewerkers – adviseurs op het gebied van nationale veiligheid – hebben Kislyak gesproken op een conferentie bij de Republikeinse Conventie in juli.

Pence heeft toen hij nog gouverneur was van Indiana zijn persoonlijke e-mailaccount gebruikt voor staatszaken. Hij gebruikte die mail om zaken als terrorisme te bespreken. Vorig jaar is de vice-president gehackt. In de staat is het gebruik niet verboden maar het druist wel tegen bepaalde principes in.

Het ironische is dat Trump en zijn supporters  Clinton graag op willen sluiten vanwege dezelfde overtreding. Zij ontving veel kritiek voor het gebruiken van een privéserver, zelfs toen ze achteraf niet van een strafbaar feit beschuldigd werd.

Bron: Volkskrant

cc foto: Gage Skidmore

 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (13)