Laatste update 10:35
92

Trump maakt z’n aanhang wijs dat er stemfraude is gepleegd

De nieuwe Amerikaanse president Donald Trump beweert dat er gefraudeerd is met miljoenen stemmen. Hij twitterde dat na de start van een hertelling in Wisconsin. Computerexperts sloegen alarm omdat het aantal stemmen dat Trump via stemcomputers heeft gekregen veel hoger is dan bij de ouderwetse stemformulieren. In Wisconsin bedroeg het verschil tussen Trump en Clinton slecht 27.000 stemmen. Trump is woest over de hertelling.

De tweet van Trump verbijsterd critici (voor de zoveelste keer). Niet alleen is er geen enkel bewijs voor zijn beschuldiging, hij beweert nu zelf dat er gefraudeerd is bij verkiezingen die hij heeft gewonnen. Het lijkt er op dat Trump, die er berucht om is dat hij niet tegen zijn verlies kan, niet kan verkroppen dat over het hele land Hillary Clinton twee miljoen stemmen meer heeft gekregen dan hij. Deze ‘stem van het volk’ is door het Amerikaanse kiessysteem irrelevant. Alleen het aantal behaalde kiesmannen telt en dat is gewonnen door Trump.

Trump geeft immigranten de schuld van de door hem verzonnen fraude, een tactiek die de komende jaren vermoedelijk nog vaak gebruikt gaat worden door het nieuwe establishment in Washington.

cc-foto: Gage Skidmore

Geef een reactie

Laatste reacties (92)