Laatste update 30 oktober 2016, 20:13
46

Trump noemt zwarte aanhanger ‘misdadiger’ en laat hem verwijderen

Trump, de racistische, seksistische en megalomane Republikeinse presidentskandidaat heeft tijdens een rally in North Carolina een zwarte aanhanger ‘misdadiger’ genoemd en laten verwijderen door de beveiliging. De man is van plan om op de Republikein te stemmen maar wilde hem een briefje geven om te vragen of hij wat aardiger wil spreken over minderheden en vrouwen.

C.J. Cary uit Nash County liep tijdens de bijeenkomst met het briefje naar voren. Trump zag de zwarte man en ging er – om een of andere onduidelijke reden – van uit dat de man een crimineel was. Hij wees naar hem en noemde hem een ‘thug’ die ingehuurd zou zijn door Clinton om zijn campagne te saboteren. De Republikein beval zijn beveiligers de man te verwijderen.

Cary blijkt een ex-marinier te zijn die voor de VS in Afghanistan is geweest. De beveiligers zagen de Republikeinse badge op zijn kleding en hoorden vervolgens zijn verhaal aan. Zij beloofden het briefje alsnog aan Trump te geven en vertelden dat de man van te voren had moeten overleggen. Een zwarte man op een rally van Trump is natuurlijk direct indicatie van criminele activiteiten, zoals de Republikeinse presidentskandidaat zelf stelde.

De Trump-aanhanger vertelde aan de News Observer dat hij zowel Clinton als Trump ‘rotte appels’ vindt maar toch liever voor Trump gaat, mits hij wat milder wordt voor minderheden en vrouwen.

cc-foto: Gage Skidmore

Geef een reactie

Laatste reacties (46)