Laatste update 12:56
150

Trump roept dat niet-witte congresleden ‘naar hun eigen land’ moeten

Donald Trump heeft gisteren opnieuw racistische uitlatingen gedaan op Twitter. In een serie tweets nam hij de vier populaire jonge Democratische vrouwen van kleur uit het Huis van Afgevaardigden op de korrel, die volgens hem hun mond moeten houden over hoe ‘onze regering’ gerund dient te worden en terug zouden moeten naar de ‘rampzalige en corrupte’ landen waar ze ‘oorspronkelijk vandaan komen’. Hij doelt daarmee op Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib, Ilhan Omar en Ayanna Pressley, die momenteel voorop lopen in de strijd tegen de wrede behandeling van asielzoekers in detentiekampen aan de grens. Zij zijn allen Amerikaans staatsburger en geboren en getogen in de Verenigde Staten, met uitzondering van de Somalisch-Amerikaanse Omar, die genaturaliseerd staatsburger is. Trump twitterde:

Het is zo interessant om te zien dat “progessieve” Democratische Congreswomen, die oorspronkelijk uit landen komen waarvan de regering een totale catastrophe is, de slechtste, meest corrupte en incompetente ter wereld (als ze al een functionerende regering hebben), nu luidruchtig en nietsontziend aan het volk van de Verenigde Staten, de beste en machtigste natie ter wereld, vertellen hoe onze regering gerund dient te worden. Waarom gaan ze niet terug om de compleet gebroken en door criminaliteit geïnfesteerde plekken waar ze vandaan komen te helpen repareren. Kom daarna maar terug om ons te vertellen hoe het hoort. Deze plekken hebben jullie hulp hard nodig, je kunt niet snel genoeg weggaan.

Trump, die eerder al een hetze tegen de eerste zwarte Amerikaanse president Obama ontketende door te suggereren dat hij geen Amerikaan zou zijn en zijn geboorte-akte te eisen, en vroeg in zijn ambtstermijn stelde geen immigratie meer te willen uit ‘shithole countries‘ maar meer mensen uit landen als Noorwegen – waar de bevolking overwegend wit is – laat daarmee opnieuw een oorverdovend hondenfluitje horen aan het racistische deel van zijn achterban, dat vindt dat Amerika aan de witte bevolking toebehoort. De aangevallen congresleden lieten gisteravond weten niet van plan te zijn om zich te laten intimideren door de racistische retoriek van Trump en vandaag gewoon weer aan het werk te gaan voor hun land:

Afbeelding: ANP, vlnr Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib en Ayanna Pressley.

Geef een reactie

Laatste reacties (150)