Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump stuurt nu weer militairen naar Syrië omdat olie in gevaar komt

  •  
25-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
48955815522_97cb1d31b7_o
President Trump, die twee weken plots Amerikaanse troepen terugtrok uit Syrië, heeft nu opdracht gegeven extra militairen naar het conflictgebied te sturen. De militaire versterking moet voorkomen dat olievelden in handen vallen van de terreurorganisatie IS.
"„Een van de belangrijkste aanwinsten voor de VS en onze partners in de strijd tegen IS is dat we olievelden in oostelijk Syrië in handen hebben gekregen – een cruciale bron van inkomsten voor IS”, aldus een anonieme functionaris van het ministerie. „We moeten IS die bron van inkomsten ontnemen, om te voorkomen dat ze weer terugkomen.” Een tweede bron, die ook anoniem wilde blijven, zei dat de Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper en generaal Mark Milley, voorzitter van de gezamenlijke stafchefs, „doorgaan met het opstellen van opties om voor te leggen aan de president.”"
Op de onverwachte en voor velen onbegrijpelijke beslissing van Trump om de militaire aanwezigheid te verminderen kwam veel kritiek. Na felle kritiek van partijgenoten zwakte Trump de maatregel al af. Nu wordt die dus voor een deel zelfs teruggedraaid.
Foto: White House
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.