Laatste update 12 oktober 2018, 00:10
52

Trump wijst sancties Saoedi-Arabië om vermoorde journalist af: Hij was niet eens Amerikaan

Jamal Khashoggi, een dissidente journalist voor onder meer the Washington Post en fel criticus van het Saoedische bewind, verdween vorige week spoorloos op het consulaat van Saoedi-Arabië in Istanbul. Volgens de Saoedische autoriteiten heeft Khashoggi het consulaat zelf verlaten, maar volgens Turkije zou hij in het pand vermoord en naar buiten gesmokkeld zijn door een team dat speciaal voor de moord uit Saoedi-Arabië was ingevlogen. Khashoggi zou bezig zijn geweest om een beweging op te richten ter bevordering van de democratie in het land.

Nu de internationale verontwaardiging en roep om sancties aanzwelt, willen Amerikaanse senatoren dat er maatregelen worden genomen tegen bondgenoot Saoedi-Arabië, maar Trump wil daar vooralsnog niets van weten. Voor hem telt alleen het geld dat Amerika (en hijzelf) zou verliezen als de voorgenomen wapendeals niet meer door zouden kunnen gaan:

Ik denk dat dat niet in ons belang zou zijn. Is hij überhaupt Amerikaans staatsburger? … Oh hij is permanent inwoner, okay.

Cc-foto: POMED

Geef een reactie

Laatste reacties (52)