Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Tsipras gaat macht Griekse kerk aanpakken'

  •  
12-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ingeborg_300_01.jpg
Ingeborg Beugel over de nieuwe linkse Griekse regering en de crisis
Ingeborg Beugel, journalist en Griekenland-kenner, was te gast bij De Nacht van Jole en sprak met presentator Francisco van Jole en luisteraars over de crisis en de nieuwe linkse regering.
Beugel vertelde onder meer over de enorme invloed van de kerk in Griekenland, die een extreem bevoorrechte positie inneemt. Het religieuze instituut is de grootste grootgrondbezitter van het land maar betaalt amper belasting. De priesters worden door de bevolking gehaat maar genieten de meest ongelofelijke privileges. Ze worden gratis bediend in de horeca en hoeven nooit ergens in de rij te staan.
Nu gaat er een andere wind waaien. De nieuwe premier Tsipras van de linkse partij Syriza is openlijk atheïstisch en heeft bij zijn beëdiging niet zoals gebruikelijk trouw gezworen met zijn hand op de bijbel maar op de Grondwet. Dat is een historische gebeurtenis. Veel van de ministers deden hetzelfde. Volgens Beugel heeft de kerk geen idee wat ze overkomt, zo vertelt ze in bovenstaand fragment.
De hele uitzending is hier terug te luisteren of hier te downloaden
RTEmagicC_inge_620.jpg

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.