Laatste update 14:31
10

TTIP-activisten verrassen eurocommissaris Malmström met protest

De liberale Zweedse eurocommissaris Cecilia Malmstrőm is in Amsterdam voor een debat over TTIP, het Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag met de lokale politiek en de organisaties FNV, VNO-NCW en Milieudefensie. Bij haar aankomst in Amsterdam werd ze verrast met een protest van TTIP-activisten. Dat meldt o.a. AT5.

De activisten hadden langs de snelweg van Amsterdam een bord geplaatst met ‘TTIP-free zone’, dat hieronder in een tweet van Milieudefensie te zien is. De campagneleider Geert Ritsema zegt daarover:

Met dit bord geven wij de eurocommissaris te kennen dat Amsterdam geen zin heeft in TTIP

Ook waren er demonstranten bij het Vondel CS in het Vondelpark waar de eurocomissaris aankwam. Zij hielden borden omhoog waarop  ‘meer koopkracht en echte banen = stop TTIP’ en ‘TTIP, smeerolie van een vuile economie’ te lezen was.

De reden waarom er zoveel verzet is tegen het verdrag zijn is omdat het buitenlandse multinationals te veel macht geeft in Nederland. Onderzoeker Roeline Knotterus schreef woensdag een opiniestuk over de bezwaren tegen het TTIP-verdrag dat hier te lezen is

cc foto: Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (10)