Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Turkije laat Nederlandse journalist vrij

  •  
06-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geerdink.jpg
Eerder: Fréderike Geerdink opgepakt door anti-terrorisme-eenheid van de Turkse politie
Een Nederlandse journalist is zojuist opgepakt door een anti-terrorisme-eenheid van de Turkse politie. Dat meldt Fréderike Geerdink zelf via haar Twitteraccount. De aanklacht zou ‘propaganda voor een terroristische organisatie’ zijn. Geerdink schrijft veel over de Koerdische kwestie.
Updates onderaan Ironisch genoeg sloeg premier Erdogan van Turkije zich even daarvoor nog op de borst over de persvrijheid in het land:
geerdinktweet
tweeterdogan
Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders is momenteel op staatsbezoek in het land en laat weten ‘geschrokken’ te zijn van de arrestatie en de de zaak te zullen opnemen met zijn Turkse ambtsgenoot:
tweetkoenders
Update 15.12 uur: De Nederlandse journaliste die vanmiddag in Turkije werd opgepakt op verdenking van ‘propaganda voor een terroristische organisatie’ is zojuist vrijgelaten, na het afleggen van een verklaring op het politiebureau. Dat laat haar advocaat Suzan Erik weten
Cc-foto’s: screenshots Twitter

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.