63

Turkse zanger ‘schandelijk behandeld’ op Schiphol, Kamer boos

Update - Minister Rosenthal belooft onderzoek ... Arif Sag woedend naar huis na verhoor. Kamerleden zijn boos en stellen vragen aan minister

De Turkse zanger Arif Sag zou zondag optreden in het Concertgebouw in Amsterdam, maar bij aankomst op Schiphol zou hij onheus bejegend zijn, zo meldt onder andere de Turkse website DemetNu. De douanebeambte wilde weten wat Sag in Nederland kwam doen, hoeveel geld hij op zak had en waar hij verbleef. De woordenwisseling tussen Arif Sag en de douanebeambte liep zo hoog op, dat Arif Sag niet naar zijn concert, maar terug naar Turkije is gegaan, aldus DemetNu.

Demet TV – Arif Sag mist concert Amsterdam vanwege douane

Update 16.15
De Volkskrant meldt:

Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken betreurt het dat de Turkse zanger Arif Sag niet heeft kunnen optreden in ons land. Hij zei dat woensdag na de ministerraad. Het concert ging niet door omdat de Turk langdurig werd vastgehouden op Schiphol. Volgens Rosenthal moet precies worden onderzocht wat er op de luchthaven is gebeurd. Dit gebeurt door de marechaussee en het ministerie van Veiligheid en Justitie, voegde hij eraan toe.

Eerder
De 67-jarige zanger zou in Nederland optreden in het kader van de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije, zo meldt de Amsterdamse lokale zender AT5. Een paar dagen eerder was hij voor een repetitie nog zonder problemen het land binnengekomen.

Kamerlid Harry van Bommel (SP) eist excuses van minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal. PvdA-kamerlid Achmed Marcouch heeft vragen gesteld aan demissionair minister Opstelten (Justitie) over de gang van zaken. Hij wil onder meer weten hoe lang Sag precies is ondervraagd en of deze gang van zaken gebruikelijk is.

DemetNu: Arif Sag mist concert Amsterdam vanwege douane

AT5: Turkse zanger woedend naar huis

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (63)