Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Twan Huys presenteert Nieuwsuur

  •  
09-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
huys_en_jinek.jpg
[Update 19 mei] Eva Jinek haakt af vanwege relatie met advocaat Moszkowicz
De opvolger van NOVA, het tv-programma Nieuwsuur, zal worden gepresenteerd door Twan Huys. Ook Eva Jinek zou het programma gaan presenteren, maar zij haakte in mei af vanwege haar relatie met advocaat Bram Moszkowicz.
De huidige hoofdredacteur van NOVA, Carel Kuyl, zal ook aan Nieuwsuur leiding gaan geven. Het programma is een samenwerking tussen NOS en NPS.
Eerder werd al bekend dat Clairy Polak bij Nieuwsuur interviews gaat maken. Daarover lichtte zij vrijdag alvast een tipje van de sluier op in tv-programma De Wereld Draait Door.
Update 19 mei : Journaal-presentatrice Eva Jinek vertrekt niet naar Nieuwsuur. Jinek ziet af van de overstap naar het nieuwe actualiteitenprogramma van de NOS en NPS vanwege haar relatie met advocaat Bram Moszkowicz. Volgens Jinek heeft Nieuwsuur-hoofdredacteur Carel Kuyl laten weten die relatie ‘onwenselijk’ te vinden in combinatie met het presenteren van het programma. Jinek blijft nu bij NOS Nieuws, waar ze volgens hoofdredacteur Hans Laroes prima een belangrijke rol kan blijven vervullen.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.